Výroba technologicky náročných teplých jedál alebo špecialít studenej kuchyne s prípadným využitím veľkokapacitných programovo riadených kuchynských strojov. •
Príprava raňajok teplých, studených jedál, bufetov, švédskych stolov, mís, nátierok, ovocia, zeleniny. Príprava šalátov na obed. Varenie polievok, jedál podľa jedálneho lístka. Príprava príloh a dezertov. •
Zodpovednosť za riadnu prípravu jedál z hľadiska kvality, množstva a termínov pri dodržaní stanovených technologických postupov, postupov pri výrobe jedál, vedie predpísanú evidenciu, hospodári s potravinami. Aranžovanie pripravovaných pokrmov a kladenie vysokého dôrazu na estetickú stránku vydávaných pokrmov. •
Príprava pracoviska. Dodržiavanie presne stanovených technologických postupov prípravy jedál. Dodržiavanie hygienických zásad pre spracovanie a výdaj jedál. Vedenie predpísanej evidencie, dodržiavanie a evidencia HACCP a hospodárenie s potravinami.