b) Plánovanie jedál, pripravovanie a varenie jedál (hlavné jedlá, polievky, šaláty, dressingy, oblohy) podľa presne stanovených postupov prípravy jedál;
c) Organizovanie všetkých výrobných procesov prípravy jedál;
d) Váženie, meranie a miešanie ingrediencií podľa receptov a vlastného úsudku;
e) Obsluhovanie veľko-objemných kuchynských zariadení, ako sú grily, fritézy na smaženie a platne na peci;
f) Dohľad a koordinovanie pomocných pracovníkov v kuchyni;
g) Kontrola a zodpovednosť za kvalitu všetkých pripravených jedál;
h) Kontrola čistoty a upratovanie kuchyne, kuchynského náradia, výdajných pultov s cieľom zabezpečiť dodržiavanie pravidiel bezpečnosti a hygieny pri práci s potravinami;
i) Sledovanie správnych skladových zásob základných surovín;
j) Aranžovanie pripravovaných pokrmov a kladenie vysokého dôrazu na estetickú stránku pokrmov;