97401
Dátum začiatku
- výroba najzložitejších diétnych jedál podľa diétneho programu záväzného v školskom zariadení
- zabezpečuje výrobu jedál na základe vopred zostaveného jedálneho lístka, podieľa sa na zostave jedálneho lístka v súlade so zásadami pre zostavovanie jedálnych lístkov
- pri výrobe jedál zodpovedá za dodržiavanie materiálno-spotrebných noriem a receptúr platných pre školské stravovanie, receptúr pre diétne stravovanie a receptúr, ktoré charakterizujú príslušnú územnú oblasť podľa vekových kategórií stravníkov a technologických postupov pri príprave jedál
- dodržiava hygienické požiadavky a zásady správnej výrobnej praxe (HACCP –zabezpečuje obsluhu jednoúčelových kuchynských strojov
- vedie denný záznam výdaja potravín na normovacom hárku na základe prihláseného počtu stravníkov
Výhody: